Bēg no pasaules • IR.lv

Bēg no pasaules

7
Pauls Raudseps

Par Latviju nabadzīgākas valstis uzņem tūkstošiem patvēruma meklētāju

Valdība pirmdien nolēma, ka Latvija ES programmas ietvaros divu gadu laikā varētu uzņemt 250 bēgļu. Nacionālā apvienība tūlīt paziņoja, ka tas būs nepanesams slogs un Latvijas «specifiskā situācija» dodot tiesības šo atbildību novelt uz citiem, kuriem acīmredzot ar to būs vieglāk tikt galā.

Te derētu atgādināt dažus faktus.

Pēc jaunākajiem ANO datiem, 2014.gadā 86% no visiem pasaules bēgļiem atraduši patvērumu attīstības, tātad par Latviju nabadzīgākās valstīs. Gandrīz divas trešdaļas no gandrīz 60 miljoniem cilvēku, kuri bijuši spiesti atstāt savas mājas kara vai apspiešanas draudu dēļ, patvērumu atraduši savas valsts robežās, bet no pārējiem lielum lielais vairākums nonāk vietās, kuras turības un pārvaldes efektivitātes ziņā tālu atpaliek no jebkuras ES valsts. Sīrijas kara dēļ vislielākais bēgļu skaits bijis jāuzņem Turcijai – 1,59 miljoni cilvēku. Tai seko Pakistāna ar 1,51 miljonu, Libāna ar 1,15 miljoniem, Irāna ar 982 000, Etiopija ar 659 000 un Jordānija ar 654 000 cilvēku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu