Putinistu tikumība • IR.lv

Putinistu tikumība

4
Aivars Ozoliņš

Kopš Krimas aneksijas NA un Saskaņas galvenā rūpe ir bijusi par tikumību

Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien nolēma izsludināt grozījumus Izglītības likumā, kas uzdod valdībai noteikt tikumiskās audzināšanas vadlīnijas, lai pasargātu bērnus no likuma grozījumu autoru ieskatā kaitīgas informācijas. Nav skaidrs, kurš un kā to darīs, toties ir skaidrs, ka Latvijas likumos izkarotais Putina režīma ideoloģijas placdarms nestāvēs tukšs un tiks izmantots turpmākiem uzbrukumiem brīvībai.

Premjerministre Laimdota Straujuma gan ir paziņojusi, ka netaisoties veidot «cenzūras padomes». Taču diezin vai jāšaubās, ka Saskaņas un VLTB/LNNK «kauja par bērniem» turpināsies.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece jūnija sākumā intervijā Ir par mēnešiem ilgajām tikumības batālijām Saeimā pateica: «Kauns par šīm debatēm, jo būtu jārunā par valsts drošību.» Nudien, diskusijām par tikumību Saeima veltījusi nesalīdzināmi vairāk laika nekā par drošību. Taču būtu aplami uzskatīt to par pārpratumu, bet Mūrnieces pārstāvētās Nacionālās apvienības atbalstu Saskaņas deputātes Jūlijas Stepaņenko ierosinātajiem likuma grozījumiem norakstīt kā viedokļu sakritību vienā atsevišķā jautājumā. Turklāt runa ir tieši par valsts drošību, kā to labi saprot gan NA ideologi, gan Putina partijas līgumpartneri.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu