Normāli • IR.lv

Normāli

4
Pauls Raudseps

EuroPride 2015 iznāks no Vērmanes parka iežogojuma un izies Rīgas ielās

Mēs ar sievu 2007.gadā piedalījāmies Rīgas praida gājienā.

Tobrīd vēl dzīvā atmiņā bija šoks par uzbrukumiem iepriekšējam, 2006.gada praidam, kad zemisku politisku motīvu dēļ sabiedrībā tika uzkurināts naids, kad neiecietīgu «vērtību» vārdā ar kakām tika apmētāti cilvēki, kuri iznāca no dievkalpojuma, kad agresīvs pūlis ielenca viesnīcu, kurā notika ar praidu saistīta konference.

Ja kādam netaisnīgi dara pāri, mazākais, ko paši varam darīt, ir izteikt cietējam savu morālo atbalstu, un tāpēc mums ar sievu šķita svarīgi 2007.gadā iet praida gājienā. Pasākums notika saulainā jūnija dienā Vērmanes dārzā, bet, lai tur iekļūtu, bija jāiziet cauri policijas uzstādītam nožogojumam un pārbaudēm, kas atgādināja drošības pasākumus kādā lielvalstu līderu apmeklētā starptautiskā samitā. Arī pats gājiens notika nedaudz sirreālā gaisotnē – nožogotajā parkā atradās tikai paša praida dalībnieki, kuri riņķoja pa apstādījumiem, vicinot varavīksnes karodziņus un cenšoties uzturēt jautru garastāvokli, kamēr žoga ārpusē, kā caur kāda zooloģiskā dārza restēm uz viņiem noraudzījās un ik pa brīdim kaut ko izkliedza daži saviebušies «protestētāji», bet no kādas netālas ēkas balkona uz visu pasākumu noraudzījās Iekšlietu ministrijas un policijas vadība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu