Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

1
Juras laikmeta pasaule
Kristīne Simsone

 

ooo Franču tranzīts / La French. Skats no franču perspektīvas uz 70.gadu bēdīgi slaveno narkotiku kontrabandas tīklu French Connection, ko tāda paša nosaukuma filmā 1971.gadā apspēlēja režisors Viljams Frīdkins. Lai arī trilleris Frīdkina veidotās lentes spriedzei un kriminālās pasaules grodajam atainojumam nestāv ne tuvu, vizuālais perfekcionisms attiecībā uz laikmeta detaļām ir simpātisks. Galvenajās lomās franču kino stilīgie «puiši»: par filmu Mākslinieks oskarotais Žans Dižardēns un Žils Lelušs. No 12.jūnija.

oo Svīta / Entourage. Komēdija, kas «atvasināta» no kabeļtelevīzijas HBO tāda paša nosaukuma populārā seriāla. Iespējams, uzticīgākie tā fani šajā zviedzamgabalā saskatīs kādas «pievienotās vērtības», taču, skatoties no malas, Svīta ir tipisks «sliktā gala» masu produkts, kas pusi laika aizvada, vaiga sviedros atainojot Losandželosas sievietes kā pustrakas grūpijas vai seksa rotaļlietas, bet otru pusi – cenšoties atražot klišejas par Holivudas mašinērijas aizkulisēm. Bēdīgi. No 12.jūnija.

Juras laikmeta pasaule / Jurassic World. Interesanti, ka ar tādu komercpotenciālu apveltītam darbam kā šis Stīvena Spīlberga producētais grāvējs arī ir jāsastopas ar ikdienišķām grūtībām. Bija paredzēts, ka Juras laikmeta turpinājums, pēc skaita ceturtais, iznāks jau tūkstošgades sākumā, neilgi pēc trešās daļas 2001.gadā, taču, visticamāk, finansiālu iemeslu dēļ tika aizkavēts. Lai gan no sākotnējiem diviem, vispopulārākajiem sērijas darbiem, kuru režija bija paša Spīlberga ziņā, šķiet, aizmēzts ir itin viss, sākot ar aktieriem un beidzot ar stāstu, jaunā filma, visticamāk, pārsteigs ar modernajiem grāvējiem raksturīgo vērienu un tehniskā izpildījuma precizitāti. Neesmu redzējusi. No 12.jūnija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu