Bergmanis un valdība • IR.lv

Bergmanis un valdība

6
Aivars Ozoliņš

ZZS kritēriji aizsardzības ministra izvēlē parāda, ka tai nerūp valsts drošība

Raimonda Vējoņa ievēlēšana par Valsts prezidentu radīja ne tikai nervozas runas par valdības iespējamo krišanu, bet arī nepieciešamību atrast viņam aizstājēju Latvijai pašlaik tik svarīgajā aizsardzības ministra amatā. Kandidātu meklēšanas nenopietnums varēja tikai pastiprināt aizdomas, ka pašreizējai valdībai nav paredzēts ilgs mūžs, tāpēc nav svarīgi, kurš būs ministrs.

Koalīcijas līgumā šis amats atvēlēts ZZS. Ir pāragri vērtēt, vai šās apvienības Saeimas frakcijas deputāts Raimonds Bergmanis tiks galā ar pienākumiem, ja Saeima viņu apstiprinās amatā. Varbūt viņš var pacelt ne tikai bruņurupuci Rīgas zoodārzā, bet arī NATO valsts aizsardzības ministra amatu.

Taču stāsts ir nevis par lāga cilvēku un godprātīgu deputātu Bergmani, kā viņu raksturo kolēģi, bet gan par viņa izvirzītājiem. ZZS vadoņi kārtējo reizi parādīja attieksmi pret Latvijas valsti kā savu ķešu un pret saviem vēlētājiem kā lēti nopērkamiem pēcpadomju lumpeņiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu