Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Rīgas apgabaltiesa tā sauktajā digitālgeitā par vainīgiem atzina 13 krimināllietā apsūdzētos, septiņiem no viņiem – Jānim Lozem, Uldim Kokinam, Harijam Krongornam, Guntaram Spundem, Andrejam Zabeckim, Jānim Zipam un Jānim Svārpstonam – piespriežot reālu cietumsodu, bet sešiem – Andrejam Ēķim, Jurģim Liepniekam, Ojāram Rubenim, Valdim Purvinskim,  Andrianam Boldānam (Ļublinam) un Didzim Jonovam – nosakot naudas sodus. Piecas personas attaisnotas un viena atbrīvota no kriminālatbildības.

Gunārs Kūtris atsaucis savu kandidatūru uz Valsts prezidenta amatu. Tā kā viņš nekandidēs, partija No sirds Latvijai neatbalstīs nevienu citu, pēc partijas valdes un frakcijas kopsēdes sacīja partijas līdere Inguna Sudraba. Prezidenta vēlēšanas notiks 3.jūnijā.

Latvijā ēnu ekonomikas līmenis pērn palicis iepriekšējā apjomā un patlaban ir gandrīz divreiz augstāks nekā Lietuvā un Igaunijā, secināts jaunākajā SSE Riga pētījumā. Latvijas ēnu ekonomikas lielums 2014.gadā bija 23,5% no IKP. Kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā tā pērn samazinājusies par aptuveni 2,5-2,8% salīdzinājumā ar 2013.gadu, turpretim Latvijā tikai par 0,3%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu