Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

8
9.maijā Sarkanajā laukumā Maskavā ar vērienu tika svinēta tā dēvētā Uzvaras diena, atzīmējot 70.gadadienu kopš Otrā pasaules kara beigām. Iespaidīgo parādi pieņēma Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu (pirmajā auto).

Nedēļas notikumi pasaulē

Grieķija šonedēļ dienu pirms termiņa beigām atmaksājusi Starptautiskajam Valūtas fondam 750 miljonus eiro. Eirozonas finanšu ministri apsveica progresu, tomēr paziņoja, ka Grieķijai jāturpina darbs, lai varētu saņemt papildu 7,2 miljardu eiro palīdzību. Starptautiskie aizdevēji atsakās šo naudu piešķirt, pirms Grieķija nav piekritusi veikt jaunas reformas darba tirgū, pensijās, nodokļu sistēmā un valsts uzņēmumu privatizācijā.

Krievijas opozīcija publicējusi ziņojumu Putins. Karš, ko iesāka šogad februārī noslepkavotais opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs, bet pabeigusi ekspertu grupa. 64 lappušu ziņojums izdots dažu tūkstošu metienā un stāsta par Krievijas karavīru līdzdalību Ukrainas karā, par upuriem un Krievijas ekonomiskajiem zaudējumiem.

Pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Vācijas kanclere Angela Merkele atzinusi, ka Ukrainā joprojām nav ieviesta īsta uguns pārtraukšana. Merkele, kura bija ieradusies Maskavā, lai kopā ar Putinu godinātu Otrā pasaules kara upurus, teica, ka «notikuši daudzi pārkāpumi no separātistu puses». Merkele norādīja, ka joprojām smaga ir arī humānā situācija un nav pabeigta gūstekņu apmaiņa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu