Pretestībai ir jēga • IR.lv

Pretestībai ir jēga

6
Pauls Raudseps

Kāpēc Vējonis saka, ka militārie riski Latvijai ir zemi?

Naktī uz sestdienu, 3.maiju, Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā identificēti Krievijas Ropucha klases desantkuģi, Klio klases zemūdene un Parchim klases korvete. Vēlāk pie teritoriālo ūdeņu robežas manīta lidmašīna An-22.

Šādas ziņas kļuvušas gandrīz par ikdienu. Tikmēr no Ukrainas pastāvīgi pienāk informācija, ka Krievija ieved militāro tehniku Donbasa anklāvā, un NATO virspavēlnieks, ASV ģenerālis Filips Brīdlovs aprīļa beigās publiski paziņoja, ka visas pazīmes liecina – Krievija gatavojas jaunai ofensīvai Ukrainā.

Taču aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, kuram grūti pārmest stājas trūkumu nacionālās drošības jautājumos («ja vajadzēs, arī nošausim tos «zaļos cilvēciņus»», viņš pērn teica Ir), otrdien atzina, ka Latvijai «militārā drauda riski ir zemi». Latvijas amatpersonas tradicionāli cenšas iedzīvotājus mierināt, ka viss ir labi. Vai Vējonis apzināti izsakās klusinātos toņos, lai cilvēkus nesatrauktu?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu