Gatis un Jānis, minas uz Prāgu • IR.lv

Gatis un Jānis, minas uz Prāgu

5
Žurnālists Gatis Kreceris (no kreisās) un uzņēmējs Jānis Šipkovs nolēmuši pasaules hokeja čempionātu Čehijā sasniegt ar velosipēdu, nobraucot pa Eiropas ceļiem 1200 kilometru.
Ieva Alberte

 

Doma braukt uz pasaules hokeja čempionātu Prāgā ar velosipēdu radās Gatim. Pagājušā gada rudenī, kā ierasts ceturtdienā, viņš spēlēja basketbolu un pēc spēles ģērbtuvē ieminējās, ka varētu uz čempi aizmīties ar riteni. Vienīgais, kurš atsaucās, bija Jānis. «Nekad neesam bijuši viens pie otra mājās, arī kopīgu aliņu izdzēruši neesam,» Gatis stāsta, ka ar Jāni ir pazīstams aptuveni piecus gadus un līdz šim abus vienojis tikai basketbols.

Pirms braukšanas uz Prāgu abi aizvadīja vienu velotreniņu un 20.aprīlī startēja no Bauskas. Gatis uz čempionātu dodas kā žurnālists no portāla TVNET, bet Jānim galvenais ir pats brauciens. Sava veida meditācija. Prāgā aiziešot tikai uz vienu spēli. 

Kad sazinos ar braucējiem, viņi ir Polijā un nobraukuši nedēļu jeb 832 km. Tulznainām rokām e-pastā raksta atbildes uz maniem jautājumiem. «Dibeni sāp diezgan spēcīgi un divējādi,» Gatis skaidro, ka tāpēc dienas otrajā pusē minies, stāvot kājās. Regulāri iepūderē kājstarpes ar pūderi, kas paredzēts izsutušiem bērnu dibeniem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu