Garam mūžam! • IR.lv

Garam mūžam!

5
Restorānu Raw Garden līdzīpašnieks un vadītājs un SIA Smartfoody līdzīpašnieks Matīss Eglītis.
Ieva Alberte

Uzņēmējs Matīss Eglītis plāno atvērt trešo svaigēdāju restorānu Raw Garden un meklē partnerus franšīzei ārpus Latvijas

Maigi zaļš kokteilis no avokado un ananasiem. To Matīss Eglītis nolicis uz galda kafijas krūzes vietā. Interesējos, vai tiešām birojā neviens nedzer kafiju. «Nē!» smaida SIA Green Drink restorānu Raw Garden līdzīpašnieks un vadītājs un SIA Smartfoody līdzīpašnieks. Komandā darbojas cilvēki, ar kuriem viņš ir uz viena viļņa. Tā vien šķiet, ka ne viņi vien, jo nelielajā veselīgas ēšanas restorānā Raw Garden Skolas ielas pagrabstāvā pusdienlaikā pirms Lieldienām nav brīvu galdiņu. Gavēņa laikā tā esot ierasta lieta, parasti ir daudz klientu.

Matīss dzimis Cēsīs, lielākoties dzīvojis Rīgā un strādājis Swedbank. «Kā jau latvietis parastais, ēdu gaļu trīsreiz dienā,» viņš saka. Līdz brīdim, kad jogas nodarbībā pastāstīja, ka var iztikt arī bez tās. Matīss nolēma pamēģināt. Tas sakrita ar laiku, kad viņš  atvaļinājumā Krētā bija saindējies ar gaļu. Jau pirmajā veģetārajā dienā nebija grūtību, izsalkums nemocīja. Matīss aizvien vairāk sāka domāt par savu uzturu. Pēc vairākiem gadiem no ēdienkartes tika svītroti arī piena produkti. Matīss pārtika tikai no augu valsts. Juta, kā uzlabojas pašsajūta, veselība. «Ir jādomā, ko un kā ēst. Arī veģetārieši var ēst neveselīgi. Makaronus, baltās mērcītes.»

Domājot par savu ēdienkarti, Matīss daudz lasīja. Arī Amerikas latvietes Sarmas Melngailis blogu. Sarma Ņujorkā izveidojusi restorānu Pure Food and Wine svaigēdājiem. Cilvēkiem, kuri ēd termiski neapstrādātu pārtiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu