Ko ar tām iesākt? • IR.lv

Ko ar tām iesākt?

4
Foto — F64

Lieldienu laikā centīgie svētku zaķi parasti sanes pārāk lielus olu grozus, ko apēst nav pa spēkam. Pēc tam par vārītām olām negribas ne runāt, ne domāt. Taču, lūk, dažas idejas, kā interesanti un garšīgi tās pagatavot 

Salāti

Salāti ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā izmantot olas. Dažnedažādi – tie var būt veselīgi vakariņu salāti ar vājpiena biezpienu, spinātiem un olām vai sātīgi brokastu salāti ar rukolas lapiņām, avokado, tomātu, kraukšķīgu bekonu un olas daiviņām. Nedaudz izdomas, un sanāks lieliska pusdienu maltīte – vārīti makaroni, kukurūza, tuncis un paprāvākos gabalos sagriezta ola.

Pazīstamas receptes

Ne vienmēr jāizdomā kaut kas jauns, vārītas olas ir populāra sastāvdaļa sen zināmās un iecienītās receptēs. Tas var būt iemīļotais rasols vai vasaras vēstnesis aukstā zupa, kas neiztiks bez kārtīgas devas vārītu olu. Daudzi atceras omītes gatavotās pildītās olas. Mazliet pārveidojot recepti, var iegūt jaunas garšas nokrāsas, piemēram, piejaucot olu dzeltenumam nedaudz avokado vai nedaudz pesto mērces. Interesantas garšas nokrāsas var iegūt arī, pievienojot ķiploku sāli, kūpinātas paprikas pulveri, citronu sulu vai kariju. 

Sviestmaizes

Daudzus iepriecinās bagātīgs brokastu kruasāns ar vārītu olu, majonēzi, šķiņķi un tomātu.
Kā vieglas pusdienas noderēs graudu maizes grauzdiņš ar olu, avokado un majonēzi. No šīm pašām sastāvdaļām var pagatavot salātus, ko likt uz maizes, – jāsajauc kopā smalki sagriezts avokado, ola un grieķu jogurts. Patīkamu asumu piešķirs šķipsniņa karija. Pikantākas garšas cienītājiem garšos maizīte ar mazsālītu lasi, olu un angļu sinepēm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu