Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Jo dziļāk mežā...
Kristīne Simsone

 


ooo 
Jo dziļāk mežā… / Into the Woods. Mūzikla Čikāga un fantāzijas hita Karību jūras pirāti režiora Roba Māršala jaunākais veikums «sakrusto» abus šos žanrus ar kaudzi pasaku (Pelnrušķīte, Sarkangalvīte…). Komercvaldzinājums milzīgs – dziedamlomās niekojas Džonijs Deps, Emīlija Blanta un Merila Strīpa, kurai par dekoratīvo raganas atveidojumu tika Oskara nominācija. Viss notiek uz pilnu klapi – dungojamgabali ir lipīgi, filmā valda cukursalds naivums, bet no Depa tēlotā vilka Sarkangalvītei tiek pašūts kažokādas ķitelītis. Asprātīga izklaide vai halucinogēns neprāts – spriediet paši. No 3.aprīļa.

ooo Samba. Sirsnīgās komēdijas Neaizskaramie (Intouchables) režisoru Olivjē Nakaša un Ērika Toledano jaunākā filma ir sociālā drāma, kas bez pārlieka smaguma, diemžēl arī bez dziļuma, ataino titulvaroņa – imigranta no Senegālas – likteņa pavērsienus. Salīdzinot ar iepriekšējās lentes emocionālo vērienu, šī līdzi netur, taču tāpat ir viegli skatāma, jo cienīgi balansē starp ticamu reālismu un kino drāmu. Lieliski Šarlotes Geinsbūras un Omāra Sī aktierdarbi. No 3.aprīļa.

Viktors un nakts. Kinooperatora Andreja Verhoustinska režisēta dokumentālā īsfilma (45 min.) par skarbu pagriezienu titulvaroņa, «divu bērnu tēva, veiksmīga sportista un trenera ar profesionālo karjeru», dzīvē – redzes zaudēšanu. Pirmizrāde Splendid Palace 7.aprīlī plkst.19.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu