Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Kataras telekanāla Al Jazeera žurnālists, Austrālijas latvietis Pēteris Greste atbrīvots no Ēģiptes cietuma pēc Ēģiptes prezidenta rīkojuma, kas ļauj deportēt ārvalstu aizdomās turamos un noziedzniekus. Trīs Al Jazeera žurnālisti tika arestēti 2013.gada 29.decembrī Kairā un jūnijā notiesāti par sakariem ar aizliegto Musulmaņu brālību un «melīgu ziņu pārraidīšanu».

Latvijā sāktas izsniegt jauna parauga pases, kuru dizaina koncepciju izstrādājusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde kopdarbā ar pasu ražotāju dizaineriem no vācu firmas Giesecke&Devrient GmbH. Pases caurvij Lielvārdes josta, pirmajā atvērumā attēlots motīvs no Dziesmu svētku Līgo karoga, kā arī fragments no Latvijas himnas pirmiespieduma un Latvijas Republikas ģerbonis.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uz nenoteiktu laiku apturējis 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam. Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi. Proti, valsts iestādes jau vairākus gadus nedrīkst pirkt automašīnas finanšu līzingā, atļauts tikai operatīvais līzings jeb faktiski auto noma. Iepriekš neviens no atbildīgajiem ierēdņiem uz to neesot norādījuši.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu