Uldis Leiterts, start–up investīciju rekordists • IR.lv

Uldis Leiterts, start–up investīciju rekordists

5
Uldis Leiterts.
Zane Mače

Inovators

Lai ilustrētu datu vizualizācijas uzņēmuma Infogr.am attīstību kopš iespaidīgo 1,34 miljonu eiro investīciju saņemšanas, tā līdzdibinātājs Uldis Leiterts saka: šāgada laikā no moskviča uztapis kosmosa kuģis. «Vectēva garāžā ir moskvičs ar trim riteņiem, tu pieskrūvē ceturto, «pieskočo» kartona spārnus un uz jumta uzliec space shuttle dzinēju, tad slēdz iekšā un skaties – aizlidos vai ne,» Uldis ir daiļrunīgs. Infogr.am ir pacēlies un sāk uzņemt ātrumu, tomēr līdz kosmosam vēl tālu.

Pirms diviem gadiem Ulda Leiterta, Raimonda Kažes un Alises Semjonovas dibinātais Infogr.am šāgada sākumā no trim investoriem – Berlīnes kapitālfonda Point Nine Capital, Londonas investoru sabiedrības Connect Ventures un Hamburgā bāzētā investīciju uzņēmuma HackFwd saņēma Latvijas jaunuzņēmējdarbībā rekordlielas investīcijas gandrīz pusotra miljona apmērā, tāpēc gada nogalē jautājam, kas par šo naudu sasniegts. Uldis izrāda biroju Rīgas centrā, kurā cilvēki darbojas arī svētdienā. Investīcijas ļāvušas piecu cilvēku komandu izaudzēt līdz 36 darbiniekiem. Uldis lepojas – viņi var izvēlēties pašus labākos, stažēties Latvijas uzņēmumā vēlas dažādu valstu pilsoņi, un te strādā arī mārketinga cilvēks  ar pieredzi IT gigantā Google.

Viens no svarīgākajiem šāgada jaunumiem – Infogr.am iegādājies Brazīlijas datu žurnālistikas un vizualizācijas mediju Visual Loop, spēcīgu blogu, kurā vēlas nonākt ikviens, kas darbojas šajā nozarē. Tā iegūta arī tieša piekļuve Brazīlijas tirgum, nu Infogr.am pieejams arī portugāļu valodā. Taču Uldis uzsver – uzņēmumam nav un nebūs nekādas teikšanas pār Visual Loop saturu, kas paliek neatkarīgs, redakcijas komandā turpina darboties bloga dibinātājs Tjāgo Veloso, bet redakcionālo padomi veido datu vizualizācijas speciālisti, ieskaitot nozares guru Alberto Kairo, pazīstamo Kolumbijas datu žurnālistu Santjāgo Ortizu. Pirkuma summu gan Uldis neatklāj. «Pavīdēja, ka tas ir sešciparu skaitlis, tas ir korekti, bet mēs summu nesaucam,» viņš skaidro, ka maksa sastāv gan no naudas, gan Infogr.am akcijām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu