Oļegs Ignatjevs, žurnālists ar krampi • IR.lv

Oļegs Ignatjevs, žurnālists ar krampi

1
Oļegs Ignatjevs.
Aivars Ozoliņš

Patriots

Jaunais LTV7 raidījums Točki nad i (Punkti virs i) ir ēterā tikai kopš septembra, taču uzreiz piesaistīja skatītāju uzmanību gan ar svaigu stilu, gan ar vadītāja Oļega Ignatjeva apbrīnojamo spēju stingri turēt rokās sarunas pavedienu un nolikt pie vietas politiķus, kuri, kā parasti, mēģina izmantot televīziju, lai, kā viņš saka, spēlētu teātri.

Ignatjevs mēdz pieteikt raidījuma tēmu desmit, piecpadsmit minūtes pēc tam, kad diskusija jau ritējusi pilnā sparā, un reklāmu pauzēs sarunu turpina, piedāvādams skatītājiem sekot tai internetā. Bet tādai krieviski runājošo auditorijas prominencei kā Nils Ušakovs var vienkārši atņemt vārdu un nedot tikmēr, kamēr piekrīt runāt par tēmu. Vai stingri norādīt Solvitai Āboltiņai, lai neuzskata skatītājus par muļķiem un atbild uz jautājumu pēc būtības.

«Savā raidījumā es viņus visus mīlu,» Oļegs saka, vaicāts, kāpēc politiķi viņam klausa. Viņš esot pateicīgs visiem, kuri piekrīt atnākt uz raidījumu, taču «mani vienkārši tracina, kad mani uzskata par muļķi, kā to darīja Āboltiņa un pēc tam Ušakovs mēģināja». «Saprotu – esat politiķi, jums jāizskatās pēc iespējas labi, bet neaizmirsīsim, ka es esmu žurnālists un spēlēšu pēc saviem noteikumiem.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu