Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā


No Nacionālās apvienības ģenerālsekretāra amata atcelts Aigars Lūsis,
kura deklarācijā norādīto ziņu patiesumu VID Finanšu policijas pārvalde pārbauda kriminālprocesā. Žurnāls Ir oktobrī rakstīja, ka Lūsis bija iesaistījies vairākus miljonus eiro vērtos darījumos, kas saistīti ar kāda maksātnespējīga uzņēmuma vērtīgas zemes iztirgošanu Ķīšezera piekrastē. Kaut arī daļa no darījumiem veikta pēc Lūša kļūšanas par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru, viņa deklarācijā nekas par to nav lasāms.

Strīdā ar maksātnespējas procesa administratoru Māri Sprūdu Rīgas apgabaltiesa apmierināja žurnāla Ir izdevēja Cits medijs pieteikumu un atcēla izdevēja aktīvu apķīlāšanu 22 979 eiro apmērā. 

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi sodīt zāļu ražotājas a/s Grindeks akcionārus Kirovu Lipmanu ar 14 200 eiro soda naudu un viņa dēlu Filipu ar 10 650 eiro, jo kopš 2010.gada oktobra Kirovs Lipmans rīkojies saskaņoti ar savu dēlu. Lipmanu ģimenei kopā ar Annu Lipmani Grindeks pieder 50,02% no balsstiesīgo akciju skaita, nodrošinot kontroli pār uzņēmumu. Abiem akcionāriem būs jāizsaka obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums citiem a/s Grindeks akcionāriem. Kirovs Lipmans pārsūdzēs FKTK padomes lēmumu, jo «tas ir kaut kāds nonsenss». Turklāt Filipam esot dokumentāls apliecinājums, ka viņš nav ģimenes loceklis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu