Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijas valstij piederošās bankas Citadele pārdošanas cena ir 98,67 miljoni eiro, paziņoja premjere Laimdota Straujuma (Vienotība). Noslēdzot vienošanos ar investoru, valsts saņems maksu par banku līdz nākamā gada martam vienā maksājumā. Diez vai izdosies panākt nosacījumu, ka jaunais īpašnieks nepārdos Citadeli tālāk turpmākos piecus gadus. 

Ap 300 cilvēku svētdien pulcēja partijas Saskaņa rīkotais mītiņš Doma laukumā, kas bija veltīts protestam pret Citadele pārdošanu. Lielāko troksni cēla aptuveni 100 Saskaņas deputāta kandidāta Raimonda Gaiļa vadītās arodbiedrības LABA dalībnieki, rībinot bungas un svilpjot svilpes.

Pasaules Bankas eksperti piedāvā pilnībā mainīt Latvijas augstākās izglītības valsts finansējuma sistēmu. Tas paredz, ka augstskolas saņem finansējumu trijos veidos – viens ir pamatfinansējums par studentiem, otrs saistās ar augstskolas darba kvalitāti un sasniegumiem, bet trešais finansējums ar augstskolas inovācijas spēju. Bankas eksperti pārliecināti, ka pašreizējais viendimensionālais modelis neveicina augstākās izglītības kvalitāti un konkurētspēju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu