Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Bijušajam Latvijas premjeram
Valdim Dombrovskim (Vienotība) ticis viens no Eiropas Komisijas viceprezidenta amatiem. Viņa pārziņā būs ekonomikas, monetārā un sociālā dialoga nozare. No sešiem viceprezidentu amatiem četri tikuši bijušajiem premjeriem – Dombrovskim, Somijas Jirki Katainenam, Igaunijas Andrusam Ansipam un Slovēnijas Alenkai Bratušekai. 

Latvijas Universitāte (LU) jau otro gadu pēc kārtas iekļuvusi QS World University Rankings reitingā, ieņemot 701.-800.vietu. Reitingā iekļautas septiņas Baltijas augstskolas, bet Latviju pārstāv tikai LU. Pirmajā vietā ir Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts (ASV), otrajā – Kembridžas Universitāte (Lielbritānija), bet trešajā – Londonas Karaliskā koledža (Lielbritānija). 

Pēc nesekmīgā Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atstādināšanas mēģinājuma no brīvostas valdes locekļa amata atkāpusies Satiksmes ministrijas pārstāve Džineta Innusa. Lai situāciju mainītu, satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) ir apņēmies iesniegt priekšlikumus likumdošanas izmaiņām par brīvostas turpmāko darbu. Četri brīvostas valdes locekļi lūdza sasaukt ārkārtas sēdi un lemt par Loginova atbrīvošanu, jo viņš noteiktajos termiņos nav ievērojis Krievu salas projekta rīcības plānu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu