Programma tikai daļēji izpildīta • IR.lv

Programma tikai daļēji izpildīta

4
Gaidis Bērziņš.
Pauls Raudseps

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sola turpināt demogrāfijas politiku un noliedz, ka partijā būtu nosliece uz autoritārismu

Pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām Gaidis Bērziņš bija Nacionālās apvienības (NA) premjerministra kandidāts. Tagad šo godpilno nosaukumu pārņēmis Roberts Zīle. Tomēr šķiet, ka pēc vēlēšanām veidojamajā valdībā labākas izredzes ieņemt amatu izpildvarā ir nevis Eiroparlamentā nesen ievēlētajam Zīlem, bet gan NA līdzpriekšsēdētājam un vairākkārtējam tieslietu ministram Bērziņam. Tāpēc uz pirmsvēlēšanu interviju uzaicinājām tieši viņu.

Kāda būtu vēlamā koalīcija pēc vēlēšanām?
Optimālā koalīcija būtu pašreizējā. Protams, ir jautājums, kā šīs koalīcijas ietvaros sadalīsies ietekmes sfēras.

Saskaņa jums vienmēr ir bijusi sarkanā līnija. Vai arī Sudraba tagad ir sarkanā līnija?
Sudrabas kundzes pārstāvētā partija nav definējusi savu ideoloģisko redzējumu. Vismaz mums tas ir neskaidrs. Arī jautājums par partijas finansēšanu priekšvēlēšanu periodā nav radis pietiekami pārliecinošu atbildi. Mūsu biedros ir zināmas aizdomas, ka kampaņa ir vērsta uz to, lai pēcvēlēšanu periodā, iekļūstot Saeimā, Sudrabas kundze, iespējams, tuvinātos ar Saskaņu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu