Plūstoši stabilie • IR.lv

Plūstoši stabilie

5
Pirmo reizi kopš 2006.gada Aivars Lembergs vairs nav ZZS premjerministra kandidāts.
Aivars Ozoliņš

Kas ar šo politisko spēku noticis kopš iepriekšējām vēlēšanām

Zaļo un Zemnieku savienībai izdodas savienot politikā it kā nesavienojamas lietas. Citur Eiropā «zaļie» jeb vides aizstāvji ir «zemnieku» jeb lauksaimniecisko ražotāju niknākie pretinieki, bet Latvijā abi draudzīgi sadzīvo vienā politiskā organizācijā jau 12 gadus. Pēdējā laikā apvienībā saasinājušās domstarpības, taču ne jau par vides sargu un tās izmantotāju interesēm, bet gan par apvienības ilggadējā «premjerministra amata kandidāta» Aivara Lemberga ietekmi.

Daždien organizācijas slēgtajos saietos esot nonācis pat līdz kliegšanai, stāsta anonīmi avoti. Arī rezultātā pieņemtie politiskie lēmumi citai partijai būtu kliedzoši pretrunīgi, taču ZZS tos pasniedz kā it kā pilnīgi normālus.

Latvijas Zaļās partijas priekšsēdētājs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis maija beigās par apdraudējumu valsts drošībai nodēvēja Lemberga izteikumus par NATO kā «okupantiem». Bet apvienība augusta sākumā pagarināja līgumu ar Lemberga partiju Latvijai un Ventspilij vēl uz četriem gadiem. Jo, raugi, Lembergs – pretēji pirms un arī pēc tam publiski runātajam – ir parakstījis apvienības partiju kopēju dokumentu, kurā atzīst NATO par Latvijas drošības garantu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu