Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijā šogad noslīkušo ir divreiz vairāk nekā sadegušo – noslīkuši jau 105 cilvēki, sadeguši 55, norāda VUGD pārstāve Inga Vetere. Pirmdien traģiska vēsts sasniedza Liepājas teātri, kura divu aktieru – Ineses Jurjānes un Ulda Stelmakera – dzīvības paņēma jūra Nīcas pagasta Bernātos.

Jukas Ingunas Sudrabas vadītajā partijā No sirds Latvijai – to pametusi viena no Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta līderēm, Latvijas Ārstu biedrības prezidenta padomniece Liene Cipule. Tuvākajās dienās viņai varētu sekot arī citi partijas biedri. Jūlija beigās partiju pameta tās valdes loceklis uzņēmējs Viesturs Tamužs, paziņojot, ka nepiedalīsies Saeimas vēlēšanās no šīs partijas. Viņš pārmeta partijas finansēšanu «no nezināmiem avotiem».

Labklājības ministrijas plānotais jaunais minimālā ienākuma līmenis būs 129 eiro vienam ģimenes loceklim. Tas būs jānodrošina vai nu no pašvaldības, vai no valsts budžeta. Šo rādītāju izmantos, rēķinot minimālos pabalstus, nosakot ienākumu neapliekamo minimumu, kā arī dažādu pabalstu apmēru. Koncepcijas ieviešana gan nav paredzēta uzreiz, bet no 2017.gada.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu