Ieaudzis pilsētā • IR.lv

Ieaudzis pilsētā

8
Diāna Zirniņa.
Anita Brauna

Pirmais gads Rēzeknes koncertzālei Gors bijis pārsteidzoši labs. «Latgale atkal ir Latvijas sastāvdaļa,» formulē Gora vadītāja Diāna Zirniņa

Diāna Zirniņa uz Rīgas ielu stūra iznirst kupliem, vējā plandošiem matiem, garā vasaras kleitā un lielu sudrabotu rotu uz kakla. Dienā, kad Latvijā kārtējo reizi pārspēts visu laiku karstuma rekords, viņa ir atbraukusi uz galvaspilsētu un par svelmi ne nieka nebēdā. «Vasarai tādai jābūt. Ziemā atkal žēlosies par aukstumu,» viņa lietišķi izmet un, iekārtojusies Fazenda Bazāra terasē, pasūta klasiku – Cēzara salātus un bezalkoholisko Mojito.

Plašāka publika Zirniņu šogad iepazina kā Lielās mūzikas balvas ceremonijas vadītāju (kopā ar diriģentu Intu Teterovski), bet ikdienā viņa dara darbu, kam ar romantisko tēlu maz sakara, – ir Rēzeknes koncertzāles Gors vienīgā valdes locekle. Vieniem Gors kļuvis par modernās Latgales simbolu (līdzās Daugavpils Rotko mākslas centram), citi to uzskata par ekonomiski neprātīgu būvi. Kāds bijis Gora pirmais gads, par to mūsu saruna.

«Pārsteidzoši laba,» ir Zirniņas īsais kopsavilkums aizvadītajai sezonai. Apmeklētības līmenis bijis «vairāk nekā labs», programma – «interesanta un daudzveidīga». «Viena gada laikā pie mums ir bijis ne tikai Latvijas radio koris, Sinfonietta Rīga, Kremerata Baltica, bet arī populārās skatuves mākslas pārstāvji, latviešu un ārvalstu. Sākumā teica – pie jums brauks tikai no Austrumiem, bet tā nav. Pie mums brauc arī no Austrumiem, bet pagājušās sezonas izskaņā bija Dominiks Millers – Stinga ģitārists. To vispār nosauca par kosmosu – kā tāds koncerts var būt Rēzeknē? Bet tas ir, un ir ļoti labskanīgs. Vai arī februārī mums bija Maira Andrade no Kaboverdes,» Zirniņa runā enerģiski un dzirkstoši. Arī jaunajā sezonā, kas atklāta augustā ar vasarīgi vieglu piedāvājumu, bet «dziļumu» iegūs rudenī, Rēzeknē koncertēs gan Latvijas akadēmiskās un estrādes mūzikas zvaigznes, gan ārvalstu mūziķi, un piemēram Zirniņa sauc skotu Midžu Jūru, austrāliešu multiinstrumentālistu Džeimsu Morisonu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu