Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Melnā feja Malefisenta
Kristīne Simsone

 

ooo Melnā feja Malefisenta / Maleficent. Avatara un Alises Brīnumzemē oskarotā mākslinieka Roberta Stromberga režisētās pasakas sižetu var ietilpināt 16. un 17.gadsmita mijā dzīvojušā britu dzejnieka Viljama Kongrīva pārfrāzētajā citātā: «Ellei nav tādu dusmu kā izsmietai sievietei» («Hell hath no fury like a woman scorned»). Citādi šis pastāsts par dusošo skaistuli un nikno feju ragainas Andželīnas Džolijas veidolā atgādina Disneja studijas princešu multenes aktierfilmas versiju. Ļoti naivi, koši un piesardzīgi – galu galā, šis izstrādājums ir paredzēts bērnu vasaras izklaidei. Kino no 30.maija.

ooo Ilgais kritiens / A Long Way Down. Kritiķu «norakta» pēc februāra pirmizrādes Berlīnes kinofestivālā, šī britu traģikomēdija tomēr nav tik drausmīga, kā ārzemju prese mālē. Lai gan jancīgais stāsts par četru svešinieku tikšanos uz jumta, no kura visi grasās nolēkt, nepavisam nav tik atmiņā paliekošs, kā lentes scenārista Nika Hornbija lieliskā 2009.gada drāma Izglītība (An Education), filma Ilgais kritiens ir nekaitīgs izklaides kinonieciņš. Kino no 30.maija.

Miljoniem iespēju, kā atdot galus / A Million Ways to Die in the West. Iemesls sarosīties komēdiju cienītājiem, kuriem 2012.gadā pie sirds gāja multeņseriāla Family Guy režisora Seta Makferleina nepieklājīgais stāstiņš par izvirtušo rotaļlāci Tedu. Miljoniem iespēju, kā atdot galus, kā gaidāms, būs parodija par vesternu Makferleina gaumē – jo vairāk melnu un «politnekorektu» jociņu, jo labāk. Neesmu redzējusi. Kino no 30.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu