Adrenalīna mednieks • IR.lv

Adrenalīna mednieks

4
Juris Žagars

Juris Žagars (53) sapņo par Cēsīm kā modernu Latvijas kultūras centru un atklāj, kāda vara viņu interesē

Abas mūsu tikšanās populārais Dailes teātra aktieris Juris Žagars sarunā neilgi pirms izrādes un pat tās laikā. Ar vienu ausi klausoties teātra iekšējā translācijā (vai nav laiks doties uz skatuvi?), Žagars sarunā piedalās ar pilnu jaudu, ilgi apsver atbildes un aizgūtnēm smejas, kad paša teiktais liekas pārlieku lecīgs. 

Viņš nupat ir aizvadījis lielisku un vienlaikus smagu sezonu teātrī, apgūstot sarežģītas un izaicinošas lomas – homoseksuālu mīlētāju izrādē M.Butterfly, invalīdu ratiņiem piekaltu latviešu emigrantu Londonā Izraidītajos, vēl trīs dažādu kalibru personāžus izrādēs Slazdā, Milēdija un Ričards III. Taču mediju uzmanības centrā šonedēļ nonācis kā jaunās Vidzemes koncertzāles Cēsis valdes priekšsēdētājs. Koncertzāles atklāšana notiks šosestdien, bet Žagars jau sapņo par laikmetīgās mākslas centru dzimtajā mazpilsētā.

Kāpēc tu esi Cēsu koncertzāles valdes priekšsēdētājs? 

Uz šo jautājumu esmu spiests sev regulāri atbildēt jau gadus astoņus, īsi nesanāks. Sāksim ar vienkāršāko – mēs visi gribam dzīvot labāk. Tas ir skaidrs! Manā dzīves kvalitātes topā emocionālais komforts ieņem ārkārtīgi būtisku vietu. Deviņus gadus biju iesaistījies Cēsu pašvaldības aktivitātēs. Tagad viens cikls ir beidzies, jo koncertzāle ir uzbūvēta. Īsā atbilde uz jautājumu «kāpēc?» ir tāda, ka es to daru, jo tas uzlabos manas dzīves kvalitāti. Es nespēju iedomāties savu dzīvi ne Cēsīs. Cēsnieki vienmēr ir bijuši pustraki, jau no baronu laikiem. Palasi vēsturi – mums ir vēlme Cēsis pasludināt par Latvijas galvaspilsētu, šeit radies sarkanbaltsarkanais karogs, notikušas slavenas kaujas – mums ir vēl citas ambīcijas. Man nav nekādu šaubu, ka Cēsis ir izcila vieta, kur Latvijā dzīvot! Un, protams, es gribu, lai manas dzīves kvalitāte Cēsīs būtu laba! Koncertzāle ir absolūti nepieciešama lieta, kas būtiski uzlabos ne tikai manu, bet arī citu cēsnieku dzīves kvalitāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu