Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Ar līdz šim zemāko vēlētāju aktivitāti – tikai 30%
– sestdien Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Vienotība guvusi uzvaru, iegūstot četrus mandātus (atbalstīja 46,19% vēlētāju). Vienotību EP pārstāvēs Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, Sandra Kalniete un Krišjānis Kariņš. Nacionālā apvienība saņēma 14,25% vēlētāju balsu, mandātu ieguvis Roberts Zīle. Par Saskaņu nobalsoja 13,04% un to pārstāvēs Andrejs Mamikins. Par ZZS balsoja 8,26%, mandāts tiks Ivetai Grigulei. Savukārt Latvijas Krievu savienība ieguva 6,38% vēlētāju atbalstu, mandāts paliks Tatjanai Ždanokai.

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) lūgusi smagos kriminālnoziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu atbrīvot no pienākuma apmeklēt dažas Rīgas apgabaltiesas sēdes, lai viņš varētu doties vizītē uz Turkmenistānu. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atzina, ka ĀM vēstule tapusi pēc Turkmenistānas oficiālās notas saņemšanas. Tajā izteikts oficiāls ielūgums Lembergam. Lembergam ir piemērots drošības līdzeklis – aizliegums pildīt Ventspils domes un Ventspils ostas valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par 13 000 eiro kukuļa ņemšanu aizturējis Rīgas domes amatpersonu. Aizdomās turētais ir Kapsētu pārvaldes priekšnieks Jānis Upītis. Amatpersona aprīlī pieprasījusi kukuli par nomas līguma pagarināšanu ar juridisku personu un maijā pieņēma iepriekš pieprasīto naudu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu