Kā apdrošināt dzīvokli, nepārmaksājot • IR.lv

Kā apdrošināt dzīvokli, nepārmaksājot

5
Foto — Panthermedia/Scanpix
Gunita Nagle

Ja izvēlas vislētāko apdrošināšanas polisi vai zemāko iespējamo prēmiju, kas jāmaksā apdrošināšanas kompānijai, ir liels risks palikt zaudētājos. Ieguvēji ir tie, kas, apdrošinot dzīvokli un kopīpašumu, iedziļinās niansēs

Ja jūs esat apdrošinājis gan mājokli, gan auto, tad labi zināt, ka mājokļa apdrošināšana izmaksā trīs, četras, varbūt pat piecas reizes lētāk nekā KASKO polise. Mājokļa apdrošināšana ir viens no lētākajiem apdrošināšanas veidiem. Tomēr no visām 859 800 Latvijas mājsaimniecībām apdrošinātas ir aptuveni 200 000. Pirms trim gadiem SKDS veiktā aptaujā, apjautājot 1000 respondentu visā Latvijā, tika secināts, ka īpašumu apdrošināt izvēlas 32% privātmāju īpašnieku, savukārt dzīvokļus apdrošina tikai 17% īpašnieku. Visbiežāk minētais iemesls – bankas prasība. Kāpēc tomēr ir vērts nepažēlot un samaksāt vidēji 100 eiro gadā, lai apdrošinātu dzīvokli, tā iedzīvi un kopīpašumu?

Banka prasa, apdrošina

Teju visi mājokļi, kas pirkti ar bankas aizdevuma palīdzību, ir apdrošināti. Tā kā jaunajās daudzdzīvokļu mājās, kas tapušas pēdējo desmit gadu laikā, gandrīz visi dzīvokļi pirkti, izmantojot bankas kredītus, tie visi ir apdrošināti. Bankas grib būt pārliecinātas, ka nelaimes vai postījumu gadījumā viņu klientiem būs nauda īpašuma atjaunošanai. 

Taču pirms vairāk nekā 20 gadiem celtajos daudzdzīvokļu namos retais dzīvoklis ir apdrošināts. Īpašnieki vai īrnieki visbiežāk izvēlas apdrošināšanu tikai tad, ja gadiem ilgi to ir darījuši, un viņu pieredze liecina – ir vērts pirkt apdrošināšanas polisi mājoklim. Vai arī viņu radu, draugu, paziņu pieredze liecina, ka tas atmaksājas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu