Rūtainais prieks • IR.lv

Rūtainais prieks

5
Veidojot savu uzņēmumu, Marika Rudzīte–Griķe, angļu filoloģe un vides pārvaldības speciāliste pēc izglītības, uzņēmās menedžmentu un «papīru darbu».
Anita Brauna

Uzņēmumu ArGaumi pirms četriem gadiem tukšā vietā radīja divas māsas, tagad tas savus tekstilizstrādājumus tirgo Vācijā un Somijā

Tekstilizstrādājumu uzņēmums ArGaumi ir stāsts par prieku. Ideja par savu biznesu divām māsām – Marikai un Raineldai – radās, mājās auklējot bērnus un secinot, ka iepriekšējā, stabilā valsts darba vietā grib ko citu. «Sēžot mājās ar bēbjiem, smadzenes laikam sagriežas kaut kā citādi,» saka Marika.

Tā vietā, lai atgrieztos investīciju daļas vadītājas amatā Līvānu novada domē, viņa kopā ar māsu – mākslas pedagoģi, kura pirms tam strādāja bērnu un jauniešu centrā Rīgā – ķērās pie krāsainu, rūtotu dvielīšu šūšanas. Grūdiens bijis veikalā pamanīts kvalitatīvs kokvilnas dvieļu audums – «iepatikās tā krāsas», tātad bija materiāls, un «varam domāt, ko ar to darīt». Turklāt tekstilizstrādājumi, kas «biznesa ziņā gan nav tā ienesīgākā nozare», šķita atbilstoši mākslas izstudējušās Raineldas Rubīnes-Litaunieces kompetencei. Viņa ir galvenā produktu dizainere, Marika Rudzīte-Griķe, angļu filoloģe un vides pārvaldības speciāliste pēc izglītības, uzņēmās menedžmentu un «papīru darbu».

Māsas apzinājušās, ka «visa pasaule pilna ar dvieļiem» un viņām jāizdomā kas jauns, interesants. Aizdomājušās līdz savai zīmolprecei – kleitiņdvielim. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu