Padarīt Latviju labāku • IR.lv

Padarīt Latviju labāku

4
No kreisās: Einārs Deksnis, Gundars Miezītis un Guntis Kuļikovskis.
Anita Brauna

RTU robotu izgudrotāji kļuvuši par pasaules sacensību līderiem un tagad sapņo izveidot uzņēmumu, kas nodarbinātu Latvijas labākos inženierus un ražotu komerciāli izmantojamus robotus

Vai varat precizēt savu robotu godalgotās vietas? «Oi, iešu izdrukāt sarakstu,» sarunā ar RTU Robotikas kluba puišiem atjoko viens no viņiem – Guntis Kuļikovskis. Visu viņu titulu uzskaitījums patiešām aizņemtu nesamērīgi daudz vietas, bet īsumā nebūs pārspīlēti teikt – savās kategorijās viņi būvē pasaulē labākos sacīkšu robotus.

Līnijsekotājs ir izrādījies ātrākais lielākajās Eiropas un ASV sacensībās, mini sumo roboti divus gadus pēc kārtas aizņēma visu goda pjedestālu Eiropas sacīkstēs un pirmās divas vietas ASV. Vairākkārtēji Eiropas čempioni ir arī mega sumo – visprestižākajā klasē, kur sacenšas visspēcīgākie un sarežģītākie roboti. 

Viņi diktē robotu būvniecības modi – kad latvieši uzbūvēja sumo robotu ar rozā riteņiem, tādi parādījās arī citām komandām. Vienīgi japāņi neļauj viņiem saukties par visvislabākajiem pasaulē – sacensībās Japānā pagaidām augstākais sasniegums ir trešā vieta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu