Brāļi pret brāļiem • IR.lv

Brāļi pret brāļiem

3
Pols Nordens (pa kreisi) ar protēzes palīdzību atsāka staigāt divus mēnešus pēc kājas zaudēšanas, savukārt brālim Dž.P. tas prasīja ilgāku laiku — gandrīz gadu.

Bostonas maratona terora akta pirmo gadadienu ar pretējām izjūtām gaida divi brāļi – viņi abi zaudēja kājas

Kad divi spridzekļi pērn Bostonas maratona finiša zonu pārvērta par karalauku, Nordenu ģimenei tas bija dubults trieciens. Brāļi Pols (32) un Dž.P. (34) – divi vietējie celtnieki spēka gados – katrs zaudēja vienu kāju. Viņi bija ieradušies atbalstīt draugu, kas piedalījās skrējienā. 

Kopš tās dienas viņi lēni un sāpīgi centušies atgriezties normālā dzīvē. Pēc ilgas uzturēšanās slimnīcā un vairāk nekā 50 operācijām abi tagad staigā ar protēzēm. Un prāto, ka beidzot būtu laiks atsākt stādāt. Grib dibināt jumtu labošanas firmu. Nesen abi beidzot izvākušies no vecāku mājām un dzīvo ar draudzenēm. Pols ir saderinājies.

Brāļi vairs īpaši nevēlas runāt par to, kas ar viņiem notika pērn, taču gribot negribot tiek ievilkti šādās sarunās, jo tuvojas traģēdijas gadadiena. Piemiņas pasākumi sākas 15.aprīlī, kad aprit tieši gads pēc terora akta, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 260 tika ievainoti (to vidū 16 zaudēja rokas vai kājas), un ilgs visu nedēļu līdz 21.aprīlim, kad ieplānots šāgada maratons.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu