Vizīte Re:visited • IR.lv

Vizīte Re:visited

4
Solvita Krese stāsta par mākslinieces Ranas Hamades darbu Lielais galds jeb Iekams tas krīt, ir tikai prātīgi mazliet izbaudīt dzīvi, kurā izdomāta vēsture mijas ar reālu notikumu atspoguļojumu.

 

Neilgi pirms sešiem vakarā Rīgas Mākslas telpu pamet pēdējie apmeklētāji un kāpnēs jau čakli rosās kundze, kas rūpējas par izstāžu zāles tīrību un kārtību. Taču šoreiz  darba diena plašajā telpā zem Rātslaukuma vēl nebeidzas, jo pamazām tajā ierodas žurnāla Ir domubiedri, lai dotos aizraujošā izstādes Re:visited izpētē tās kuratores un Laikmetīgās mākslas centra vadītājas Solvitas Kreses pavadībā.

Šīs ekskursijas laikā Ir domubiedriem bija iespēja ielūkoties izstādes veidošanas aizkulisēs, uzzināt, kāda ir biennāļu nozīme un ietekme uz mākslas attīstību un kā pēdējo divu gadu laikā nozīmīgākajās Eiropas mākslas skatēs izstādītie darbi atceļojuši līdz Rīgai.

Izstādē apskatāmi 23 mākslinieku darbi, un katrs no tiem ļauj palūkoties uz mūsdienu pasaules izaicinājumiem un lielajiem jautājumiem caur mākslas darbu subjektīvo prizmu. Izstādes Re:visited darbos ietverto tēmu loks ir plašs – globalizācija, migrācija, sievietes loma mūsdienu pasaulē, vēstures interpretācija, alternatīvi ekonomikas modeļi, zinātnes eksperimenti, tradīcijas, atstumtība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu