Biznesa nīlzirgs • IR.lv

Biznesa nīlzirgs

6
Ieva Treija dēlam Rihardam ģimenes uzņēmumā uzticējusi jaunu biznesa virzienu — sevišķi labas kafijas pārdošanu, un tagad dēla paveikto vērtē atzinīgi.
Antra Ērgle

Viesmīlības jomas servisa firmā Gemoss, kas daudziem pazīstama ar kaltētu augļu un sēklu maisījumiem, pēc 20 gadu pieredzes jaunu biznesa virzienu – tepat Rīgā grauzdētu īpašu kafiju – attīsta jau otrā īpašnieku ģimenes paaudze

Ģimenes uzņēmuma galvenās ēkas pagalmā dienas vidū ir rosīgi – staigā un sarunājas cilvēki, braukā piegādātāju un klientu transportlīdzekļi, atpakaļgaitas signālus pīkstina kravas vedēji un elektrokāri. Gemoss īpašniece un vadītāja Ieva Treija no otrā stāva kabinetā sarunas laikā šad tad pamet skatienu caur stikloto sienu, skaidrojot, ka tirdzniecības ēka un noliktava Mūkusalas ielā uzcelta virs padomj-laika angāriem. Šo bāzi vajadzēs modernizēt, un to jau plānojot Rihards, Ievas vecākais dēls.

Stabils kā vārds

Gemoss nozīmē «behemots» Riharda bērnības leksikā. Tieši tā pirms 20 gadiem Ievas un viņas dzīvesbiedra sāktais bizness ieguvis vārdu – dēlēnam saīsinot dzīvnieka vārdu un uz kādu laiku pašam tiekot pie šādas iesaukas. Vesels pulks lielāku un mazāku, mīkstāku un cietāku behemotu rindojas plauktos Ievas darba telpā. Gadu gaitā tie atceļojuši kā suvenīri no darbinieku ārzemju braucieniem.

Uzņēmējdarbību 1993.gadā Treiju pāris sāka pēc Lauksaimniecības akadēmijas «putriķu» jeb pārtikas tehnologu programmas absolvēšanas. Viņu trumpis bija labas svešvalodu zināšanas – Ieva savulaik Rīgā pabeigusi vācu vidusskolu, viņas vīrs – angļu. Pēc kursabiedra, saldumu flagmaņa Laima vadītāja lūguma Treiji Vācijā paralēli auto pirkšanai sagādājuši kakao pupiņu un kokosriekstu skaidiņu paraugus. «Tā tas sākās – sagadīšanās pēc. Ar nelielo vācu ģimenes uzņēmumu, kas mums deva piegādes kredītlīnijas, augām kopā. Joprojām ar viņiem sadarbojamies un draudzējamies – braucam ciemos, uz kāzām,» atklāj Ieva.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu