Lelde Beņķe un Alekss Kouls, veido blogu par Rīgu • IR.lv

Lelde Beņķe un Alekss Kouls, veido blogu par Rīgu

6
Gatavojoties pārcelties uz Latviju, Aleksam bija grūti atrast informāciju par dzīvi šeit, daudzviet tā bija novecojusi, tāpēc abi ar Leldi nolēma rakstīt blogu, kas būtu ne tikai izklaidējošs, bet varētu noderēt arī citiem ārzemniekiem.


Vai Latvijā var izdzīvot, nezinot latviešu valodu? Kā piereģistrēties un atvērt bankas kontu? Kā lielveikalā pienu nesajaukt ar kefīru, un ko rīdzinieki dara nedēļas nogalēs? Uz šiem jautājumiem atbildes var atrast latvietes Leldes Beņķes (25) un viņas drauga skota Aleksa Koula (30) veidotajā asprātīgajā blogā Lifeinriga.com. Tā ir gan izklaidējoša lasāmviela vietējiem, gan ceļvedis ārzemniekiem, kuri dzīvo Latvijā vai plāno uz šejieni pārcelties, gan cilvēkiem, kas vēlas uzzināt par šejieniešu dzīvi kaut ko vairāk nekā atrodams tūrisma lapu ieteikumos.

Lelde pagājušogad atgriezās Latvijā pēc sešiem Lielbritānijā pavadītiem gadiem, kurp devās, lai studētu franču valodu un žurnālistiku Stērlingas Universitātē. «Pēc universitātes uzreiz nebiju gatava braukt atpakaļ. Šā lēmuma pieņemšanai bija nepieciešams laiks. Taču, strādājot Lielbritānijā, sapratu, ka man nepietiek ar četrām atvaļinājuma nedēļām Latvijā,» atceras Lelde. Viņa sāka pētīt darba piedāvājumus, pieteicās, tika pieņemta un divu mēnešu laikā pārcēlās atpakaļ uz Latviju. Tieši šajā laikā Lelde sāka tikties ar darbabiedru Aleksu, kurš drosmīgi nolēma doties viņai līdzi, pagājušā gada jūlijā pārcēlās uz Latviju un nupat aizvadīja pirmos Ziemassvētkus projām no mājām.

«Kad piezvanīju mammai un pateicu, ka eju projām no darba un pārceļos uz Latviju, viņa atbildēja, lai pārstāju būt tik bezatbildīgs un neesmu muļķis. Tajā brīdī viņa pat nebija satikusi Leldi,» saka Alekss. Pašam pieņemt lēmumu nav bijis grūti. «Šajā ziņā neesmu tipisks. Varu ātri rīkoties. Cilvēki pavada pārāk daudz laika, pārdomājot visus iespējamos variantus, kas varētu notikt,» pārliecināts Alekss.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu