Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Kristīne Simsone

 


oooo
 Kaimiņu trokšņi / Neighbouring Sounds. Brazīliešu kinokritiķa un jaunā režisora Klebera Mendonsas Filju (Kleber Mendonça Filho) pirmā pilnmetrāžas lente ir viena no pārliecinošākajām kinodebijām, ko 2013.gadā ir nācies redzēt. Kaimiņu trokšņi ir poētisks, vizuāli sapņains kāda rajona un tā iedzīvotāju portretējums. Ikdienas dzīves ainiņas palēnām rada paranoisku spriedzi, iesaistot skatītāju klusa, noslēpumaina, taču vardarbīga notikumu pavērsiena gaidās. Rimts, gluži vai hipnotisks autorkino vēstījums. Arī Brazīlijas izvirzītā kandidāte Oskaram labākās ārzemju filmas kategorijā. Kino Bize no 17.janvāra.

ooo Džeks Raiens: Ēnu aģents / Jack Ryan: Shadow Recruit. Aktiera Keneta Branaga jaunākais režijas veikums un jau piektais papildinājums amerikāņu rakstnieka Toma Klensija radītajam personāžam Džekam Raienam veltītajā filmu sērijā. Spiegu filma ir intensīvs un pārspīlējumiem bagāts spriedzes gabals ar jau veco kā pasaule aukstā kara laikam raksturīgo «Krievija pret ASV» tematiku. Filmā atradīsit ierasto Holivudas trilleru atribūtiku – pakaļdzīšanos, spridzekļu neitralizēšanu un, protams, glābjamu sirdsdāmu. Tradicionāli, maķenīt naivi, toties ar pašu Branagu, kas lauzītā krievu mēlē tēlo ļaundari. No 17.janvāra.

o Pēdējās dienas uz Marsa / Last Days on Mars. Pilnīgi muļķīga ideja un tās īstenojums apvienot tik absurdu, parodijas cienīgu sižetu (zombiji uz Marsa!) ar ambīcijām uz nopietnu zinātniskās fantastikas trilleri. Rezultāts ir bēdīgs – šis gabals ātri kļūst monotons, paredzams un atražo, šķiet, visas iespējamās klišejas. No 17.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu