Aija Gabrāne, cildināta slavena britu pavāra mājaslapā • IR.lv

Aija Gabrāne, cildināta slavena britu pavāra mājaslapā

6
«Reizēm grūti ēdienus, kā tie gatavoti pirms simt gadiem, pasniegt mūsdienīgi. Nevienu ar zirņiem un speķi nepārsteigšu, jāizdomā kas citāds. Taču jācenšas recepti atjaunināt tā, lai nepazustu bērnībā sajustā garša, kas saglabājas atmiņā kā īstā,» skaidro Aija.
Gunita Nagle

 

Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne ar truša gaļas ēdienu tā savaldzināja britu ultramaratonistu Kevinu Karru, ka viņš atstāja ierakstu pasaulslavenā pavāra Džeimija Olivera mājaslapā ar slavas dziesmu viņas pavārmākslai. Karrs mēģina uzstādīt Ginesa rekordu, visātrāk ar kājām apceļojot apkārt pasaulei, un par savām gaitām ziņo arī tviterī @hardwayround. Par Latviju viņam ir vairāki ieraksti. 

Aija Gabrāne, kuras silto, mierīgo smaidu daudzi iepazina TV pavāru konkursā Mūsdienu Latvijas garša, labi atceras Karru, lai gan redzēt viņu neredzēja. Toties zina, ka viņš atnācis uz restorānu kājām un pasūtīja zupiņu un lēni pagatavotu trusi ar grūbām un divu veidu mērcēm. Viņš bija ieradies novembra nedēļā, kad Latvijā tika svinēti valsts svētki. Pēc viesmīļa stāstītā, viņu nevarēja nepamanīt – skrējēja drānās, par visu interesējās, draudzīgi aprunājās. Aija nodomāja – apbrīnojams cilvēks, kuru uz Mālpils muižu atvedis interesants piedzīvojums un liela uzņēmība! 

Aija priecājas, ka viņam ēdiens šķitis gards. Viņasprāt, ceļotājs novērtējis ne tikai «lēni» gatavoto trusi, bet arī mieru, kas valdīja muižā. «Pie mums nav burzmas kā Rīgas restorānos, savus klientus varam apčubināt.» Par to, ka Kevins Karrs cildinājis maltīti, Aija uzzināja no vīra un draugiem. «(..) Latvija ēdiena ziņā līdz šim ir vislabākā valsts, kurai esmu skrējis cauri,» savā blogā slavenā angļu pavāra Džeimija Olivera mājaslapā raksta Karrs. «Ikvienam gardēdim, kas meklē kaut ko atšķirīgu atpūtai nedēļas nogalē, es nevarētu ieteikt neko labāku par Latviju, it īpaši Mālpils muižu,» raksta Karrs. Viņš Mālpils muižas restorānu atradis nejauši, nenojauzdams, ka nomaļajā vietā, kur sākumā bija nolēmis tikai iestiprināties, bet vēlāk apmetās arī pārnakšņot un no kuras aizgāja ar apņemšanos reiz atgriezties, strādā viena no Latvijas labākajām šefpavārēm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu