Kā ES zaudēja Ukrainu • IR.lv

Kā ES zaudēja Ukrainu

6
Ukraiņu princese.

Eiropas amatpersonām nav bijušas pa spēkam Kremļa manipulācijas un arī pašas Kijevas politiskie aprēķini 

Krievijas prezidenta Vladimira Putina izšķirošais gājiens notika 9.novembrī. Pēc vairākus gadus ilgušas Ukrainas lenkšanas, arī solījumiem un draudiem, viņš militārajā lidostā Maskavas pievārtē satikās ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču. Sarunas bija slepenas, un sākumā krievi noliedza, ka kaut kas tāds vispār ir noticis.

Līdz tam šķita, ka Janukovičs ir gatavs 29.novembrī ierasties Viļņā un parakstīt 900 lapu biezo asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību. Bet pēc tikšanās Maskavas pievārtē kļuva skaidrs, ka Ukraina tā vietā ir izvēlējusies sadarbību ar Krieviju. Pagājušās nedēļas ceturtdienā Janukovičs publiski paziņoja, ka atliek ES piedāvātā līguma parakstīšanu uz nenoteiktu laiku.

Pēc pagaidu patvēruma piešķiršanas bijušajam ASV specdienestu līgumstrādniekam Eduardam Snoudenam un Sīrijas pierunāšanas sākt iznīcināt ķīmiskos ieročus tās arsenālā šī ir Putina jau trešā pēdējā laika uzvara pār Rietumiem. Un vēl sājāku sajūtu rietumniekiem rada apziņa, ka Ukrainas vienošanās ar Krieviju principā ir laulības aiz aprēķina, nevis mīlestības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu