Mērķis — būt laimīgiem • IR.lv

Mērķis — būt laimīgiem

3
Foto — Ingus Druva
Anda Burve-Rozīte

Viens no Ķīnā zināmākajiem cigun meistariem un domformu medicīnas profesors Sjui Mintans (50) stāsta par garīgo pilnveidošanos un Austrumu medicīnas atšķirībām

Dzīvespriecīgs, neliela auguma, apaļīgs vīrs uzvalkā ar kaklasaiti nekādi neliek domāt, ka ir «gudrais no Austrumiem» ar īpašām spējām. Vienīgi skatienā brīžiem uzzibsnī kas neparasts, varētu sacīt – caururbjošs, un precīzie, asie žesti atgādina: jūsu priekšā ir vīrs, kurš vairāk nekā 40 gadus praktizē džun juaņ cigun un spēj noteikt cilvēka veselības stāvokli citādi, nekā ierasts tradicionālajā Rietumu medicīnā.

Sjui Mintanam bija 12 gadu, kad tēvs, Henaņas ķirurgs, zēnu sāka ņemt līdzi uz slimnīcu, kur tas kavēja laiku, ar neuzkrītošu acs uzmetienu pacientiem nosakot, kura ķermeņa vieta ir slima. Būtu bijis smieklīgi, ja vien dakteris Mintans nekonstatētu, ka dēla sacīto apstiprina pacienta izmeklējumi. Mintanu ģimenē Sjui nebija pirmais ar neparastām spējām, viņa pirmā skolotāja neredzamās pasaules zināšanās bija paša vecmāmiņa. Sjui mācījās meditācijas, cigun prakses. Lai arī vēlāk studēja programmēšanu Pekinā un ieguva doktora grādu, viņš brīvajā laikā turpināja attīstīt dziednieka spējas.

Mintans strādā ar tā dēvēto domformu medicīnu paša dibinātā Kundawell institūtā Pekinā un Sietlā, kur izmanto senā ķīniešu ārsta Bien Chue metodes. Šis dziednieks piedzima 407.gadā pirms mūsu ēras un ārstēja ļaudis, izmantojot pacienta iztaujāšanu, iztaustīšanu, sasmaržošanu un «iekšējo redzi» slimības noteikšanā. Mūsdienās, izmantojot senās zināšanas, Sjui Mintans ārstē kaites, kurām tradicionālā Rietumu medicīna pagaidām nerod līdzekļus, piemēram, alerģijas, locītavu slimības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu