Aizraušanās, kas paceļ spārnos • IR.lv

Aizraušanās, kas paceļ spārnos

5
Laima Teivāne.

Visi sapņi ir piepildāmi, un arī baletu var dejot gan jauns un vecs, gan tievs un resns. Jāatrod tikai vieta, kur pievienoties citiem klasiskās dejas cienītājiem 

Tiesa, pagaidām vairākums baleta nodarbību apmeklētāju ir jaunas sievietes, kurām vajadzēja lielu drosmi, lai spertu pirmo soli spoguļu ietvertā zālē. Taču, pārvarējušas pārlieku lielo bijību mākslas priekšā, viņas ar lielu pārliecību saka: baletu var dejot ikviens. Pat tad, ja esi iedzīvojies sirmos matos un liekajā svarā, vari piepildīt sapni dejot klasiskās mūzikas pavadībā. Daudzviet pasaulē jau gadu desmitiem ilgi sporta un hobiju klubi, fitnesa un deju centri piedāvā baleta kursus pieaugušajiem. 

Nu jau vairākus gadus arī Rīgā un ārpus galvaspilsētas baletmeistari, kas kādreiz dejoja uz Baltā nama skatuves, aicina iepazīties tuvāk ar šo skaisto mākslu. Izrādās – visgrūtākais ir iemācīties neizrādīt, ka ir grūti. Ja to iemācās, viss pārējais ir viegli.

Tālu no ikdienas

Kosmetoloģijas pasniedzējai Laimai Teivānei balets ir nepieciešamība. Deju stundas tik ļoti atšķiras no steidzīgās ikdienas, ka tās viņu veldzē, attīra, nomierina. Visi darbi un pasākumi pakārtoti baleta nodarbībām trīs reizes nedēļā. Laimai šis hobijs ir jau piecus gadus. Viņa pazīst meitenes, kuras baleta nodarbības pamudināja studēt horeogrāfiju. Laima arī zina, ka daudzi sākuši aizrauties ar baletu bērnu dēļ. «Mūsu vidū ir mamma, kura vispirms meitas aizveda uz baleta studiju un tad nolēma pati sākt dejot. Bija arī tētis, kurš kopā ar meitu nāca dejot. Meita diemžēl aizbrauca uz Vāciju, un tētis viens pats pie mums vairs nenāk.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu