Dārgie latvieši • IR.lv

Dārgie latvieši

3
Kompānijas NA valdes priekšsēdētājs Aldis Janevics (pa kreisi) un rīkotājdirektors Normunds Bļasāns.

Viņpus okeānam ar Kompānijas NA ražotajiem gaismas ķermeņiem tiek izgaismota Oskara un Grammy balvas pasniegšana. Baltijas jūras krastā viņu bilancē ir vismaz 6000 koncertu, šovu, festivālu un citu masu pasākumu

Stings, Electric Light Orchestra, Iron Maiden, Rammstein, mūsu pašu Prāta vētra, Metallica un visi Dziesmusvētki kopš 1998.gada. Kompānijai NA tie nav tikai koncerti, pasaulē pazīstami mūziķi vai slavenas grupas. Viņiem tas bijis darbs 19 gadu garumā. Nereti 48 un vairāk stundu no vietas, kuru laikā jāpaspēj uzbūvēt skatuvi un uzlikt gaismas. Uzkrātā pieredze ļāvusi uzņēmumam kļūt par lielāko Latvijā, kurš spēj piedāvāt pilnu dažādu koncertu un pasākumu tehnisko nodrošinājumu, ieskaitot Baltijas valstīs lielāko skatuvi. Turklāt daudzas no apgaismošanas iekārtām, ar kurām kompānija strādā, ir pašu izgatavotas.

«Kad pirms krīzes sapratām, ka īres un pasākumu tehniskās nodrošināšanas biznesā izaugsmes iespēju vairs nav, nolēmām attīstīt tieši jaunu gaismas ķermeņu ražošanu. Un ar produktiem iet uz Rietumu tirgu,» stāsta Kompānijas NA valdes priekšsēdētājs Aldis Janevics.

Kāpēc angļi kļūdījās

Kādā no izstādēm 2007.gadā angļi teikuši latviešiem: «Čaļi, jūs taču esat no Austrumeiropas. Kas jums ticēs, ka varat uztaisīt kvalitatīvas iekārtas?» Tomēr jau pēc diviem gadiem prestiža amerikāņu kompānija TMB, kas nodarbojas ar gaismošanas tehnikas tirdzniecību ne tikai ASV, bet arī Lielbritānijā, noticēja un bija gatava uzņemties to izplatīšanu. Tiesa, ar savu zīmolu Solaris. «Tomēr TMB neslēpj, kur un kas tās ražojis,» saka Aldis. «Esam ieguvuši atpazīstamību, tāpēc zviedri, krievi, poļi, slovāki šīs pašas iekārtas jau pērk ar mūsu zīmolu. Neesam nekāds mistisks ķīniešu ražotājs, kuram nav vārda.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu