Kā gribu, tā valdu • IR.lv

Kā gribu, tā valdu

4
Ungārijas premjers Viktors Orbans savus oponentus sauc par ekstrēmistiem un valsts nodevējiem.

Austrumeiropā izveidojusies jauna demokrātiski ievēlētu autokrātu paaudze

Uz dienvidrietumiem no Budapeštas aptuveni 40 minūšu brauciena attālumā atrodas tipisks ungāru ciems Felčūta. Garās galvenās ielas abās pusēs kārtīgi rindojas privātmājas. Taču Ungārijas laukiem pavisam netipiska ir šeit valdošā būvnieku rosība. Privātu drošībnieku uzraudzībā iespaidīgs celtnieku daudzums svīst vasaras saulē, cenšoties laikus pabeigt modernu futbola stadionu, kas līdzās iekoptajiem augļu dārziem un dārzeņu dobēm izskatās kā nesamērīgs milzis.

Kompleksā atradīsies stadions, seši treniņu laukumi un futbola akadēmija, kas nosaukta ungāru dievinātā Ferenca Puskaša vārdā, kurš 60.gados bija vadošais futbolists spāņu klubā Real Madrid.

Ciems ar 1800 iedzīvotājiem varētu šķist dīvaina vieta tik iespaidīgām investīcijām. Taču Felčūta ir Ungārijas ietekmīgā premjera Viktora Orbana dzīvesvieta. Viņš pazīstams kā kaislīgs futbola līdzjutējs un izcēlies arī ar to, ka viņam patīk manipulēt ar likumiem, lai pieskaņotu tos savām interesēm un šāda veida projektiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu