Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvija
izdos ASV kibernoziegumos apsūdzēto Latvijas pilsoni Denisu Čalovski, nolēmusi valdība. Jautājums dienas kārtībā ir jau ilgāku laiku, tomēr lēmums kavējās, jo izdošanas normatīvā bāze apstrīdēta Satversmes tiesā, turklāt koalīcijā nebija vienprātības, proti, pret izdošanu bija Reformu partija.Čalovskis kopā ar Krievijas un Rumānijas iedzīvotājiem apsūdzēts par datorvīrusa Gozi Virus radīšanu – ar to inficēts vairāk nekā miljons datoru visā pasaulē, to skaitā aptuveni 40 tūkstoši ASV. Čalovskis savu vainu neatzīst un noliedz, ka būtu apzināti veidojis vīrusu, vien tam «kaut ko pielabojis».

Valdība nolēmusi būtiski samazināt subsīdijas lielajām dabasgāzes koģenerācijas stacijām, kurās vienlaikus ražo siltumu un elektrību ar jaudu vairāk nekā 4 MW. Tas skars Latvenergo koģenerācijas stacijas Rīgas TEC-1 un TEC-2, Rīgas siltums siltumcentrāli Imanta un SIA Juglas jauda. Pērn atbalsts virs elektroenerģijas tirgus cenas šīm stacijām bija 62 miljoni latu jeb 46% no kopējās atbalsta summas subsidētās elektroenerģijas ražotājiem.

A/s Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētāja konsultanta amatā darbu sācis Rīgas domes deputāts, partijas Vienotība valdes loceklis Olafs Pulks. Ieņemt šo amatu politiķi uzaicinājis valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis. Viņa uzdevums būšot pastiprināt sadarbību ar pašvaldībām un to uzņēmumiem dažādu attīstības projektu īstenošanā. Pērn beidzās Pulka kā Ekonomikas ministrijas pārstāvja pilnvaras Rīgas brīvostas valdē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu