Pasakas pieaugušajiem un bērniem • IR.lv

Pasakas pieaugušajiem un bērniem

7
Foto — Dmitrijs Suļžics, F64
Aivars Ozoliņš

Populārajam igauņu rakstniekam Andrusam Kivirehkam ir kauns, ja citi viņu sauc par strādīgu, toties viņš nekautrējas būt «Dievs» savās humoreskās

Viņa stāstā Ceļojums cauri Eiropai igauņu lācis, vilks un lūsis dodas uz Perlašēzas kapsētu Parīzē pēc skaņraža Šopēna lielakauliem, kuri varenajam lācim Manivaldam vislabāk derētu par bungu vālītēm, un triecienā no Austrumiem izkauj gan iedomīgos vācu zaķus, gan resnos franču kaķus…

Vaicāts, vai viņam bieži iznāk atbraukt uz Latviju, Andruss Kivirehks atjoko, ka itin bieži – ikreiz, kad šeit jāsaņem kāda balva. Ja tā, tad varētu brīnīties, ka viņam ir bijis laiks izbraukt no Igaunijas, kur viņš ir saņēmis visas iespējamās turienes literārās balvas un prēmijas.

Kivirehks ir pirmais ārvalstu autors, kuram jau otro reizi piešķirta Starptautiskā Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā. Šogad – par stāstu krājumu Kaka un pavasaris. 2011.gadā viņš šo balvu saņēma par grāmatu Lote no Izgudrotāju ciema. Latviski izdota vēl viena viņa grāmata bērniem Sirli, Sīms un noslēpumi (2009).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu