7 — laimīgais skaitlis • IR.lv

7 — laimīgais skaitlis

3
The xx

Tūkstošiem mūzikas un mākslas cienītāju un 14 pasaules valstu mūziķu galamērķis šīsnedēļas nogalē būs Salacgrīva. Šeit septīto gadu pēc kārtas notiks Positivus, lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Ir vaicāja Latvijā zināmiem mūziķiem, kuru grupu uzstāšanos nekādi nedrīkst palaist garām

Jānis Žilde, Satellites LV solists, mūzikas žurnālists

Festivālā pēc The xx un Sigur Ros smagajām, eksistenciālajām, muzikālajām pārdomām esmu iecerējis meklēt glābiņu pie tās skatuves, uz kuras uzstāsies Sakramento diskopanka kolektīvs !!! jeb Chk Chk Chk. Ansam-blis, kuru vada solists šortos Niks Ofers, kas savā hipnotiskajā, monotonajā mūzikā sakausē krautroka, disko, hausmūzikas un pat pankroka elementus. To visu čukstošais un tekstu rečitējošais Ofers epizodiski paspilgtina ar klasiskām disko ēras deju kustībām Bee Gees garā. Chk Chk Chk manā mūzikas listē skan jau kopš Me and Giuliani Down By the School Yard laikiem, tāpēc ar nepacietību gaidu tieši šīs grupas uzstāšanos.

Kārlis Kazāks, mūziķis

Esmu ļoti slikts mūzikas klausītājs. Par laimi, festivālos tas nemaz no apmeklētājiem netiek prasīts. Ar acīm pārskrienot Positivus šāgada mākslinieku sarakstam, apstājos pie reiz nejauši dzirdētā nosaukuma
Carnival Youth. Un nejaušības mūs noved pie notikumiem. Kurš gan var teikt, ka tieši Carnival Youth neizaugs par notikumu? Brīvība puišiem ir un labas mūzikas mīlestība, šķiet, arī. Un, galu galā, interesantākās uzstāšanās festivālos vienmēr ir teltīs vai gaišā dienas laikā. Sestdien plkst.14 atceries, ka tobrīd var iznākt laba iepazīšanās un, kas zina, ar tālejošām sekām!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu