Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvija 9.jūlijā uzaicināta pievienoties eirozonai. 
Līdz ar to Latvija nākamā gada janvārī kļūs par 18. eirozonas valsti. Nākamā gada janvārī pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu – viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi. Latu nomaiņa pret eiro komercbankās bez komisijas maksas notiks sešus mēnešus.

XXV Vispārējos latviešu Dziesmu svētkus un XV Deju svētkus nedēļas laikā apmeklējis apmēram pusmiljons skatītāju. No 30.jūnija līdz 7.jūlijam ilgušie svētki noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē sasniedza rekordu, pulcējot ap 70 000 cilvēku – gan dalībniekus, gan skatītājus. Svētkos piedalījās 40 600 dalībnieku no dažādām pasaules vietām. Absolūti dalībnieku līderi bija dejotāji ar kopumā 603 deju kolektīviem, dziedāja 388 kori un 224 vokālie ansambļi.

Latvijas augstskolās un koledžās sākusies studentu uzņemšana, no pirmdienas tiek pieņemti dokumenti klātienē. Tomēr studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām pieteikties var arī vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Valsts izglītības satura centrs šogad izsniedzis 24 222 sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu