Abrakadabra! • IR.lv

Abrakadabra!

7
«Viena diena, viena nakts, nedēļas nogale,» Oskars Cirsis (no kreisās), Artis Krilovs, Valters Jonāts un klāt neesošie Mārtiņš Zutis un Renārs Liepiņš tik zibenīgi prot uzmeistarot reklāmas kampaņu. Šiem kungiem vēl nav pat 30!
Ieva Puķe

Lieliskie Pikas puiši ar žurnāla Ir velofendera akciju Kannu reklāmas festivālā iegūst trešo vietu 

Kannās «nolauzām» bronzas lauvu – šāds paziņojums sociālajos tīklos izskanēja pirmsjāņu nedēļā. Žūrijai, kas vērtē Kannu kinofestivāla analogu reklāmas sfērā, Cannes Lions International Festival of Creativity, bija iepatikusies latviešu kampaņa Velofenders – nekomerciāls projekts, ko žurnālam Ir ārpus darba laika veidoja reklāmisti no dažādām aģentūrām, radošā apvienība Pika.

Veltījumi Lembergam un Paulam

«Latvija ir brīnumu zeme. Katru pavasari no Rīgas ielām izgaist neskaitāmi velosipēdi, un neviens tos vairs nekad neierauga. Mums vajadzēja atrisināt šo mistēriju!» datora ekrānā griežas prestižajam Kannu festivālam veidots videorullītis. Labi nostādīta vīrieša balss stāsta par Ir lasītājiem jau zināmu akciju, kas risinājās divas dienas pagājušā gada aprīlī.

«Vispirms mēs vēlējāmies atrast vispopulārākās riteņu pazušanas vietas. Izveidojām karti un lūdzām cilvēkiem uzrādīt punktus, kur ir izgaisuši viņu riteņi. Dažu dienu laikā bijām ieguvuši karti ar šīm vietām. Piecos vispopulārākajos punktos novietojām riteņus, kas bija aprīkoti ar GPS izsekošanas ierīcēm, un filmējām tos ar tiešraides kamerām,» kadrā parādās kampaņas varonis Renārs Kaupers, kas pieslēdz savu «uzlaboto» riteni. «Lai noķertu īsto brīdi, lūdzām cilvēkiem monitorēt GPS ierīces un skatīties video tiešraides mūsu mājaslapā. Un – ziniet ko? Jau pašā pirmajā dienā notika brīnums. Mūsu sekotāji tvītoja, ka viens no riteņiem ir sācis kustēties. GPS raidītājs mums ļāva sekot šim ritenim un noķert «burvju māk-slinieku» Pāvelu, kurš jau labu laiku piekopa riteņu zagšanas maģiju,» skatītājiem tiek atrādīts kamerai kautrīgi muguru pagriezis garnadzis, ko aplenkuši policisti. «Tad atkal notika brīnums. Latvijas valsts likumu dēļ policijai vajadzēja Pāvelu palaist brīvībā, lai arī internetā noziegumu bija vērojuši vairāk nekā 16 000 liecinieku. Valsts policija bija spiesta atzīt, ka tā ir problēma. Tagad viņi veido jaunu un, cerams, labāku likumu. Abrakadabra!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu