Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā


Liepājas metalurga
akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi.
Ja akcionāriem izvirzītās prasības netiks izpildītas līdz 31.maijam, maksātnespējas scenārijs nebūs novēršams, otrdien sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pav-ļuts. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi no LM parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, un tādējādi kļūt par uzņēmuma akcionāriem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pagājušajā ceturtdienā veicis kratīšanu Rīgas domes satiksmes departamentā. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka kāda SD amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā kā kukuli pieprasījusi veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai LABA. LABA vadītājs Raimonds Gailis un departamenta direktora biroja vadītājs Vitālijs Reinbahs (attēlā) no Saskaņas centra uzskata, ka apsūdzības esot politiski motivētas. 

Valdība otrdien nolēma, ka finansējumam valsts galvenajiem autoceļiem no 2014. līdz 2020.gadam jāsasniedz 348,7 miljoni latu, bet reģionālajiem autoceļiem šajā periodā paredzēti 535,8 miljoni latu. Satiksmes ministrija skaidro, ka kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas autoceļu un ielu stāvoklis turpina nepārtraukti pasliktināties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu