Kā ar lāsteku pa galvu • IR.lv

Kā ar lāsteku pa galvu

5
Ieva Puķe

26 gadus vecai rīdziniecei, kas lietoja hormonālo kontracepciju, šopavasar dzīvību apdraudēja trombs. «Nav jāpārspīlē, bet nedrīkst nenovērtēt,» par šo zāļu riskiem saka mediķi

Sasveicinoties ar blondo, slaido sievieti, ievēroju, cik viņa bāla. Kafejnīca pie viņas mājas Rīgā, kur esam norunājušas randiņu, ir ciet, viņai bijis jānāk man pretī līdz nākamajai šķērsielai. Populārā tīkla ēstuve, kur iegriežamies, ir trokšņaina, ierosinu aizstaigāt līdz klusākai vietai vēl pāris kvartālu tālāk. Viņa atlaižas krēslā: «Man nav iebildumu te palikt.» Atzīstas – šī piecu minūšu pastaiga jau bijusi pārbaudījums, pašlaik viņai vēl ir bail mērot lielākus attālumus.

Sievietei ir tikai 26 gadi, bet šopavasar piedzīvota šokējoša atklāsme – skrējiens pa dzīvi var apstāties vienā dienā. Viņa grib par to pastāstīt citām meitenēm, no otras puses, baidās sevi atklāt plašākai publikai. Tēma ir pietiekami intīma, un informācija par jaunās karjeras sievietes nedienām ar hormonālo kontracepciju – pat ar izpušķojumiem – jau izplatījusies zināmās aprindās.

Līdz šim, šķiet, harmoniski sadzīvojusi ar modernas sievietes atbildību par savas dzīves izvēlēm, mana sarunas biedrene kļuvusi ievainojama un trausla. Uz vairākiem mēnešiem izsista no profesionālās aprites, viņa izsaka cerību, ka varēs atsākt strādāt vasarā. Viņa nav precējusies, intervijā ne reizi nepiemin partneri, kura dēļ acīmredzot pieņēma lēmumu pirms gada sākt šo kontracepciju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu