Latvijā jūtos kā mājās • IR.lv

Latvijā jūtos kā mājās

4

Krievijas multimiljonārs Sergejs Čerņins, kas nopirka Valmieras gaļas kombinātu Triāls, atklāj savus biznesa plānus Baltijā

Viens miljards dolāru – tāds apgrozījums pērn bija Krievijas uzņēmumam Gazenergostroy, kura prezidents un līdzīpašnieks Sergejs Čerņins nesen Valmierā nopirka bankrotējušo gaļas kombinātu Triāls. «Mani pierunāja. No gaļas es neko nejēdzu,» viņš atzīst sarunā ar Ir. Kāpēc tad pirka?

Krievijas biznesa prese uzņēmumu Gazenergostroy dēvē par «Gazprom menedžeru» kompāniju. Tiešām, uzņēmuma augstākajā vadībā ir vairāki no Gazprom nākuši cilvēki. Galvenā darbības joma ir nelielu un vidējas jaudas gāzes elektrostaciju (TEC) celtniecība. Starp pazīstamākajiem projektiem ir TEC Soču apkaimē, kas pēc Krievijas valdības pasūtījuma jāuzbūvē līdz 2014.gada olimpisko spēļu sākumam.

Informācija par uzņēmuma akcionāriem nav pieejama. «Tuvākajos 3-5 gados mēs plānojam kotēties biržā, un tad mums nāksies šo informāciju publiskot,» skaidro Sergejs Čerņins.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu