Līdz galam vēl nav sačakarēts • IR.lv

Līdz galam vēl nav sačakarēts

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Četras iedzīvotāju grupas ar pretējām interesēm – tā kūrortpilsētas politisko sašķeltību pamato Jūrmalas aizsardzības biedrības līdzdibinātājs Lauris Liepa

Uz sarunu ar Jūrmalas aizsardzības biedrības dibinātāju, zvērinātu advokātu Lauri Liepu pamudināja kārtējais apvērsums Jūrmalas domē. Gribēju uzzināt, ko par savas pilsētas politisko karmu – mēriem kukuļotājiem un viņu pastāvīgas gāšanas tradīciju – domā Jūrmalas iedzīvotāji. 

Izrādās, ka mūsu un Liepas intereses sakrīt – Jūrmalas aizsardzības biedrības aktīvistus ir aizvainojusi jaunievēlētā domes priekšsēdētāja Jura Visocka (Vienotība) pirmā uzruna, kurā viņš par «ārprātu» nosauc to, ka «Grūba un Jūrmalas aizsardzības biedrība čakarē cilvēkus» un «komandē pilsētu». (Guntis Grūba ir biedrības valdes loceklis – red.)

«Neviens pilsētas vadītājs nekad par šo pilsonisko iniciatīvu nav iedrošinājies izteikties, pirmkārt, tik vulgāri, otrkārt, tik negatīvi,» saka Liepa, ar kuru tiekamies nevis Jūrmalā, bet Rīgā – Teātra bāra restorānā, ko advokāts sauc par savu «ēdnīcu», jo regulāri nāk šeit pusdienot no tuvējā biroja. Viņš stāsta, ka biedrība izpelnījusies iedzīvotāju augstu uzticību un tiek uzskatīta par «labvēlīgu pilsonisku iniciatīvu». Tāda līdz šim bijusi arī Visocka pārstāvētās Vienotības nostāja. Biedrība ir publiski aicinājusi Visocki atvainoties, un mūsu sarunas brīdī Liepa uz to vēl cer. «Nu, ja mērs paliek pie saviem vārdiem un viņš to ir domājis apzināti un mērķtiecīgi, tad tas ir manifests vēlētājiem. Es secinu, ka viņa pozīcija ir par labu atsevišķiem attīstītājiem, nevis pilsētniekiem,» Liepa vēl teoretizē. Tās pašas dienas pēcpusdienā varbūtība piepildās. «Vajadzēs atvainoties kādam? Tāda nekad nebūs! Ne par ko!» Vienotības Jūrmalas saraksta pirmo numuru citē Latvijas radio.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu