Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Kipriešu studenti protestē pret savas valdības panākto vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem — ir bažas, ka pēc lielākajos parādos iestigušās privātbankas Laiki Bank sadalīšanas «labajā» un «sliktajā» bankā tās noguldītāji varētu zaudēt daļu savas naudas.

Nedēļas notikumi pasaulē

Eirozonas finanšu ministri naktī uz pirmdienu piekrita piešķirt Kiprai desmit miljardu eiro aizdevumu, lai glābtu Kipras bankas no bankrota un saglabātu valsti eirozonā. Visi Kipras banku depozīti, kuri pārsniedz 100 000 eiro, tiks aplikti ar vienreizēju nodevu, par kuras apmēru vēl tiks lemts. Otrā lielākā banka Laiki Bank tiks sadalīta «labajā» un «sliktajā», un labie aktīvi tiks pievienoti Kipras lielākajai bankai Bank of Cyprus.

Krievijas oligarha Borisa Berezovska līķa sekcijas rezultāti liecina, ka viņš pakāries, pirmdien paziņoja Lielbritānijas policija. 67 gadus vecā Berezovska mirstīgās atliekas tika atrastas sestdien viņa mājās Askotā netālu no Londonas. Izmeklēšana turpinās.

Lielbritānijā tiks ierobežotas Eiropas imigrantu tiesības uz bezdarbnieku, veselības un mājokļa pabalstiem, pirmdien paziņoja premjerministrs Deivids Kemerons. Imigrantiem no Eiropas Ekonomiskās zonas pabalstus pārtrauks izmaksāt pēc sešiem mēnešiem, ja vien tie nespēs pierādīt, ka viņiem ir reālistiskas izredzes atrast darbu un apliecināt gana labas angļu valodas zināšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu