Murgu metalurģija • IR.lv

Murgu metalurģija

4
Aivars Ozoliņš

Nodokļu maksātājiem nav jāglābj privātu īpašnieku izsaimniekots uzņēmums

Latvijas nodokļu maksātāji vēl nezina, vai nebūs 30 gados jāpiemaksā 300 miljoni latu par spāņu vilcieniem, bet tikmēr viņiem draud uzkrist vēl 60 miljonu latu saistības, kuras valsts garantējusi Liepājas metalurgam. Tās nenāk no zila gaisa un atšķirībā no vilcienu iepirkuma nav arī valdības saņemtas mantojumā no trekno gadu saimniekotājiem.

Galvojumu par LM kredītsaistībām 59,7 miljonu apmērā 2009.gada decembrī valsts vārdā izsniedza Valda Dombrovska pirmās valdības finanšu ministrs Einars Repše. Pašreizējais finanšu ministrs Andris Vilks noraida iespēju, ka valsts varētu pārņemt uzņēmumu, tomēr pieļauj «īstermiņa palīdzību». Taču vēl pērn slavēja LM kā «unikālu» uzņēmumu, kuram esot «spēcīgi pamati».

Ministrs Vilks, kuram būtu bijis jāuzrauga valsts galvota kredīta saņēmēja finanšu stāvoklis, pērn augustā jūsmoja: «Rūpnīca jau iezīmē nākotnes vīzijas, redzu, kāds būs nākamais posms.» Šis posms nu ir pienācis krietni murgaināks nekā ministra vīzijās, un LM nākotne pašlaik ir ļoti neskaidra. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu